Doprava zdarma na vše při nákupu nad 50 000 Kč ( bez DPH ), akce se nevztahuje na hydraulické lisy.

Ocelové vs. hliníkové lešení: Proč zvolit ocelové pro vaši stavbu?

Lešení je klíčovým prvkem mnoha stavebních projektů, ať už jde o novostavby, rekonstrukce nebo údržbu budov. Výběr správného typu lešení může výrazně ovlivnit efektivitu a bezpečnost vaší práce. Mezi nejčastěji používané typy lešení patří ocelové a hliníkové. Pojďme se podívat na to, proč je ocelové lešení lepší volbou a jaké jsou jeho hlavní výhody oproti hliníkovému.

Ocelové lešení

Pevnost a stabilita: Ocelové lešení je známé svou vysokou pevností a stabilitou. Díky robustní konstrukci je schopné unést velké zatížení, což ho činí ideálním pro náročné stavební práce, kde je potřeba přenášet těžké materiály a vybavení. Je to nejlepší volba pro projekty, které vyžadují maximální bezpečnost a odolnost.

Odolnost: Ocel je extrémně odolná vůči mechanickému poškození a má dlouhou životnost. Toto lešení je schopno odolat i těm nejnáročnějším podmínkám, včetně silného větru a těžkého deště. S ocelovým lešením můžete mít jistotu, že vydrží dlouhé roky bez potřeby časté výměny nebo oprav.

Bezpečnost: Díky své hmotnosti a pevné konstrukci nabízí ocelové lešení vysokou úroveň bezpečnosti. Je stabilní a méně náchylné k posunu nebo zhroucení, což je klíčové pro zajištění bezpečnosti pracovníků na staveništi.

Ekonomická výhodnost: I když je počáteční investice do ocelového lešení vyšší než u hliníkového, jeho dlouhá životnost a odolnost vůči opotřebení znamenají, že se tato investice rychle vrátí. Navíc, ocelové lešení má vysokou zůstatkovou hodnotu, což z něj činí ekonomicky výhodnou volbu.

Hliníkové lešení

Nízká nosnost: Hliníkové lešení nemá tak vysokou nosnost jako ocelové. To může být značným omezením při práci s těžkými materiály nebo v situacích, kdy je potřeba velká stabilita.

Náchylnost k poškození: Hliník je měkčí než ocel a je náchylnější k mechanickému poškození. I když je odolný proti korozi, jeho konstrukce nemusí vydržet stejně náročné podmínky jako ocelové lešení.

Bezpečnostní rizika: Kvůli své nižší hmotnosti a pevnosti může hliníkové lešení představovat vyšší riziko posunu nebo zhroucení, což ohrožuje bezpečnost pracovníků.

Potřebujete poradit? Zavolejte nám!

Pokud si nejste jisti, které lešení je pro váš projekt nejvhodnější, neváhejte nás kontaktovat na čísle 774 406 050. Naši odborníci vám rádi pomohou vybrat ten správný produkt, který splní vaše požadavky.

Kompletní nabídka BEMA Nedakonice s.r.o.

Naše firma BEMA Nedakonice s.r.o. se specializuje na prodej ocelového lešení, ale také na širokou škálu dalších stavebních potřeb:

●  Šalovací stojky

●  Bednění

 Stavební shozy

 Hliníkové nájezdy a nájezdové rampy pro stavební stroje, auta a motorky.

Naše nájezdy jsou ideální i pro invalidní vozíky, což umožňuje snadné překonání schodů a jiných překážek.

Výhodné sady a další příslušenství

Nabízíme také výhodné sady lešení a další příslušenství, které vám usnadní práci na stavbě.

Jsme tu pro vás

Máte nějaké otázky nebo potřebujete další informace ohledně našich produktů? Náš odborný personál je připraven zodpovědět jakýkoliv dotaz srozumitelně a profesionálně. Kontaktujte nás telefonicky nebo emailem. Jsme tu pro vás!

Děkujeme za vaši přízeň.

Všechny sady lešení a hliníkové nájezdy dodáváme s dopravou po celé České republice zdarma.

Tým BEMA Nedakonice – váš partner na stavbách Pro více informací navštivte naše webové stránky.

lešení BEMA 60

lešení nakládka23